fysiotherapie De Dommel; De Dommel Boxtel; fysio Boxtel; Ergotherapie

Uw handtherapeut in Den Bosch en Boxtel

Ieder moment van de dag gebruikt u uw handen. Wanneer alledaagse handelingen een probleem vormen, dan wilt u dit zo snel mogelijk verhelpen. Bij Handencentrum De Dommel in Den Bosch en Boxtel bent u altijd in goede handen. Onze handtherapeuten gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht en werken samen met u aan uw herstel. 
 

Handtherapie

Onze handtherapeuten werken samen met huisartsen, plastisch chirurgen, reumatologen, orthopeden en andere specialisten in de regio (Boxtel en Den Bosch). Deze samenwerkingen dragen er aan bij dat u de juiste behandeling krijgt en indien nodig doorverwezen kan worden naar een specialist die u nog beter kan helpen. Iedere behandeling is maatwerk, geen blessure, klacht of breuk is hetzelfde. 

Een vraag over de behandelingen?

Echografie

Bij De Dommel in Boxtel hebben we de mogelijkheid om zelf een echo te maken. Dit gebeurt wel alleen bij specifieke indicaties. Echografie maakt gebruikt van (niet hoorbare) geluidsgolven. De weerkaatste trilling van de geluidsgolf wordt omgezet in een beeld. Echografie is niet pijnlijk en brengt geen risico’s met zich mee maar geeft vaak wel de duidelijkheid waar onze handtherapeuten naar zoeken.

Wanneer een echo?
Er zijn verschillende indicaties waarbij we gebruikmaken van echografie. We maken onder meer een echo bij:

  • een abces of bepaalde littekens
  • een zwelling (bijvoorbeeld een vetbult, cyste of ganglion)
  • een peesontsteking, een afgescheurde pees of slijmbeursontsteking
Een vraag over echografie?
download de folder

Spalk maken

Het kan zijn dat u een speciale spalk nodig heeft omdat uw hand of pols echt even rust nodig heeft. In ons handencentrum in Den Bosch en Boxtel maken de handtherapeuten spalken op maat van thermoplastisch materiaal of neopreen. Daarnaast hebben we confectiespalken voor specifieke hand- en polsklachten. 

Neem contact op met ons handencentrum in Den Bosch en Boxtel

Fysiotherapie

Tijdens een eerste afspraak vormt een van onze fysiotherapeuten een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Door vragen te stellen en u te onderzoeken vinden we zo de aard van de klacht. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op. Globaal gezien zijn er 3 soorten behandelingen (bewegingstherapie, massage en fysische therapie), maar uiteraard is iedere behandeling maatwerk. Vaak combineren we meerdere type behandelingen voor een zo goed mogelijk herstel. De fysio’s in ons handencentrum zorgen daarnaast voor preventie, advies, voorlichting en begeleiding om herhaling en verergering van uw klacht te voorkomen. 

Onze fysiopraktijk